Kusma Yöntemleri, Gıdaların hazmedilmesi yaşamımız için oldukça önemli bir faaliyettir. Fakat her organda hazmedilmemiş gıdalar bulunabilmektedir. Bu hazmedilmeyen ve fazlalık olarak nitelendirilen gıdalar vücudun işleyişini bozabilecek birtakım hastalığa sebep olabilmektedir. Bu nedenle sindirilemeyen gıdalar vücudun düzeninin bozulmaması için dışarı atılması gerekmektedir.
Çünkü vücuda zarar veren her madde, bu hazmedilemeyen gıdalardan oluşmaktadır. Hazmedilemeyecek kadar fazla yediğimizi hissettiğimizde ise çeşitli
kusma yöntemlerinden faydalanarak atık gıdaları kendi çabalarımızla dışarıya atmamız gereklidir. Eğer bir kimsenin midesi çok dolu veya yediği bir yiyecek kişiyi rahatsız etti ise o kişiyi kusturmak gerekmektedir. Eğer vücudunuzun herhangi bir bölgesinde ağrı bulunuyorsa yine
kusma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Kusmak vücuttaki organlarda bulunan ağrı, sızı, balgam veya yel gibi hisleri yok edici etkiye sahiptir. Ancak az sonra sayacağımız kusma yöntemlerini yapabilmek için bu işi iyi bilmek lazım olur.
Vücut içerisinde bulunan atığın vücuttan atılması için uygun yöntemler
- Beden içerisinde kişiye sıkıntı çıkaran maddenin ne olduğu bilinmesi gerekir.
- Atık maddeler vücuttan eksik bir şekilde atılırsa kusmanın hiçbir faydası olmaz; fazla madde atılmış ise vücuda zarar verilir.
- Kusma yöntemleri kişiye göre uygulanmalıdır.
- Vücuttan atılmak istenen maddeler iyice sindirime karışmadan atılmaya çalışılmamalıdır.
Kusma yöntemleri nelerdir?
Kusmak mideyi boşaltır ve temizler. İştahı yerine getirir. Karaciğer hastalıkları, sarılık, el - ayak titremeleri, felç, epidermal hastalıklar, cüzzam gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olur. Uygun zamanda yapılırsa kulak çınlamasına, kulak sağırlığına, baş ağrısına da faydalı olabilmektedir. Fakat kusmak mideyi zayıflatır, diş ve göğüs bölgesinde ağrı yapabilir. Aynı zamanda kusma sırasında mide asidi ortaya çıkacağından dolayı dişlere zararlı olmaktadır.
Kusma yöntemleri nelerdir?
- Her gün 30 gram susam yağı ile şarap veya sirkeyi karıştırarak içmelidir. Aynı zamanda bu 3 gün hamama gidip vücudunu yağlamalı, sulu çorba içmelisiniz. Bu kusma yöntemlerini yaptığı 3. Gün sonunda kusmaya başlarsınız.
- Dile parmak sokmak bilinen en iyi kusma yöntemlerindendir.
Dereotu tohumu ile kusturucu ilaç malzemeleri
- 6 gram dereotu tohumu
- 1 fincan su
- 1 kaşık bal
- Sirke
Dereotu tohumu ile kusturucu nasıl yapılır?
Dereotu tohumunu bir fincan su ile kaynatınız. Daha sonra bu kaynattığınız suyu süzünüz. Süzdükten sonra kalan dereotu tohumu kadar sirke ve bir kaşık bal ekleyiniz. Bu kusma yöntemi etkili olacaktır.
Dereotu ve turp tohumu karışımıile kusturucu ilaç malzemeleri
- 6 gram turp tohumu
- 3 gram dereotu tohumu
- Ekmek İçi
- Bal
Dereotu ve turp tohumu karışımıile kusturucu ilaç nasıl yapılır?
Turp tohumu ile dereotunun tohumları dövülür. Bu karışıma ekmek içi karıştırılır. En sonunda bal da eklenerek, yemek öncesinde yenir. Yemeğin üzerine tuzlu balık yenirse kusulur.
Buğday pişirilir ve içerisine dereotu tohumu veya turp tohumu dövülerek eklenir. Ayrıca nohut veya börülce yemeğine piştikten sonra bu malzemeler eklenebilir. Bu esnada yaş veya kuru incir yenilir.
- Limon suyu, su ve tuz karışımı da yine en iyi kusma yöntemlerindendir.
- Tuzlu su içmekte en çok bilinen kusma yöntemlerindendir.