{ "title": "Kedim Kusuyor", "image": "https://www.kusma.gen.tr/images/kedim-kusuyor.jpg", "date": "21.01.2024 11:20:58", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Kedim kusuyor, evde beslediğiniz kedinin kusması sağlık problemleri yaşadığının bir göstergesidir. Kedinin neden ve nasıl kustuğu tedavi edilebilmesi için önemlidir. Kedinin neden kustuğunu bilmeseniz de kusma şekline bakarak nasıl bir sorunu olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Kedilerin kusma çeşitleri

Kan kusma: Zehirlenme, yabancı cisimler yutma, tümörler, ciddi enfeksiyonlar, mide ya da ince bağırsak ülseri gibi rahatsızlıklar kedin kan kusmasına neden olabilir. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden veterinere götürülmesi gerekir.

Projektil kusma: Genellikle kedinin yediği bir yiyeceğin mideden çıkmasını zor hale getiren bir engel meydana geldiğinde görülmektedir. Bu durumda veterinere gidilmesi gerekir.

Akut kusma: Midede olmaması gereken kurt veya tüy topağı gibi maddelerden dolayı kedide kusma görülebilir. Kedi salya akıtarak kusarsa genelde bu kedinin hareketten dolayı mide bulantısı yaşadığının işaretidir. Böyle bir durumda kedinin kusması geçtikten sonra birkaç saat su ve yiyecek tüketmesine engel olunması gerekir.

Aralıklı kusma: Aralıklı olarak kusan bir kedi, yediği bir yiyeceğe karşı alerjisi olduğu ya da tümör, ülser gibi metabolik hastalıklardan kaynaklandığının göstergesidir. Eğer bu durum birkaç devam ederse veterinere götürülmesi gerekir.

Kedim kusuyor neden olur?
Kedilerde kusma sorununda evde yapılması gerekenler arasında 4-24 saat arası mama verilmemesi, az miktarda ve sık sık su verilmesi, yemek yemeye başladığında küçük porsiyonlar halinde verilmesine dikkat edin. Ayrıca verilen yiyeceklerin az yağlı, lezzetli ve midenin rahatlıkla hazmedeceği gıdalar olmasına özen gösterilmesi gerekir.
" } ] }