{ "title": "Kusma İshal Halsizlik", "image": "https://www.kusma.gen.tr/images/kusma-ishal-halsizlik.jpg", "date": "21.01.2024 14:52:14", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kusma İshal Halsizlik, gibi şikâyetler daha çok çocukları etkilemekte fakat yetişkin kişilerde de görülebilmektedir. Kusma ishal halsizlik gibi sağlık sorunlarının hangi hastalık sebebi ile meydana geldiğini bulmak ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulamak gerekmektedir. Sağlık sorununun bu tür belirtiler göstermesi hastada sıvı kaybına sebep olacağı için bu durumun kontrol altında tutulması ve meydana gelebilecek sıvı kaybının önlenmesi gerekmektedir. Kusma ishal halsizlik gibi hastalık belirtilerinin bir hastalık değil, hastalık belirtisi olarak düşünülmesi gerekmektedir. Kusma ishal halsizlik ve benzeri rahatsızlık belirtileri bir anda meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra, bu belirtiler kusma, ishal ve halsizlik olmak üzere sırasıyla da olabilmektedir. Sulu dışkı ile sıklıkla tuvalete gitme ihtiyacı ile gelişen ishal durumu hastanı vücudunda sıvı kaybının meydana gelmesine neden olmaktadır. Dışkının katı olarak gelmesi normal çalışan bağırsakların besinlerde var olan sıvıyı çekmesinden kaynaklanmaktadır. Fakat kişinin ishal olması halinde bu besinler bağırsaktan hızlı bir şekilde geçmekte ve bu sebeple de sulu bir halde dışarı atılmaktadır. Bu durum halinde kişide mide bulantısı ile kusma ve halsizlik de görülebilmektedir. Ayrıca kişide karın ağrısı ile kramp meydana gelebilmektedir. Bu ve benzeri belirtiler olması halinde kişinin bol bol sıvı tüketmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, kişinin tükettiği besinlere, parazit ve bakterilere, aldığı ilaçlara ve tükettiği alkol miktarına da dikkat etmesi gerekmektedir.

Kusma İshal Halsizlik Neden Olur?

Bu belirtilerin meydana gelme sebeplerini şu şekilde sıralamak mümkündür;
Daha çok kış ve sonbahar gibi soğuk mevsimlerde virüslerin de etki etmesi ile kişinin mide ve bağırsağında enfeksiyon meydana gelmektedir. Bu kişilerde hafif ateşin yanı sıra bulantı, kusma, karında ağrı, kramp ve ishal meydana gelir. Bu belirtilerin oluşmasına astrovirüs, rotavirüs ve norovirüs ve buna benzer virüs çeşitleri neden olup, bu belirtiler çoğunlukla en fazla 7 gün devam etmektedir. Bunun yanı sıra vücudun sıvı kaybı yaşaması sebebi ile kişide kendini halsiz hissetme sorunu meydana gelmektedir. Bu viral enfeksiyonların bulaşıcı olma özelliği bulunmaktadır. Virüs besinler aracılığı ile ya da rahatsızlığa yakalanan kişiler aracılığı ile çevreye yayılmakta ve başka insanlara da bulaşabilmektedir. Bu durum daha çok kalabalık yerlerde örneğin kreş ve okullarda ya da metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında kolaylıkla meydana gelebilmektedir.

Kusma İshal Halsizlik Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu belirtilere sahip kişilerin tedavi sürecinde ilk olarak hastadaki mide bulantısı sorununun en aza indirilmesi ve kusma ile ishal sebebi ile meydana gelen vücuttaki sıvı kaybı sorununun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Özellikle de çocuk yaştaki kişilerde ishal ve mide bulantısı ile gelen kusmayla beraber sıvı kaybı daha çabuk gerçekleşmektedir. Bu sebeple de bu tür belirtiler çocuklarda daha fazla risk taşımaktadır. Bu belirtileri gösteren kişiler ilaç ile tedavi edilmektedir. Hastalığın virüs sebebi ile meydana gelmesi nedeniyle hasta kişiye antibiyotik uygulanmamaktadır. Hasta kişide yüksek ateş ve benzeri belirtiler yok ise bu hastalara ateş düşürmeye yarayan ilaçlar da verilmemektedir. Geçmiş olsun.
" } ] }